2014. február 20., csütörtök

Megegyezés a ZTE FC ügyében?! A két fél sajtóközleménye

Nagy Ferenc sajtóközleménye

Tájékoztatom a klub szimpatizánsait, szurkolóit, hogy a Zalaegerszeg MJV által feltételként szabott, részvényvásárlásra vonatkozó előszerződés – a szükséges pontosításokat követően - ma délelőtt a felek által aláírásra került.
Ezzel lehetővé válik, hogy a közgyűlési határozatban megszavazott 50 millió forint átutalása megtörténjen illetve a végleges többségi tulajdon megszerzésére irányuló részvény adás-vételi szerződés megkötésre kerüljön. ...


Zalaegerszeg, 2014. február 20.

Nagy Ferenc
ZTE FC Zrt.
többségi tulajdonos/vezérigazgató


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóközleménye

Zalaegerszeg önkormányzata a város sportéletének legnagyobb támogatójaként az egyéni sportolók segítése mellett mindig fontosnak tartotta a helyi egyesületek működésének biztonságát is. Ezért éreztünk felelősséget a megszűnés végső határára jutott ZTE FC-ért is. Mert a klub több mint 90 éves hagyománya kötelez bennünket. Mi nem hagyhattuk cserben azt a mintegy 550 fiatalt, akik az egyesületben sportolnak, a zalai, zalaegerszegi kötődésű játékosokat és edzőket, akik a nehézségek ellenére kitartottak, a legendákat, akik pályafutásuk során sikeresen és hűségesen dolgoztak érte és természetesen azt a több ezer szurkolót, akik számára nemcsak kikapcsolódást, de számtalan élményt, sok örömet szereztek a ZTE mérkőzései. Akik büszkén vallották, hogy Zalaegerszeg a legszebb város, a mi csapatunk a legjobb csapat. Fontosnak tartottuk tenni érte, hogy megint így legyen, hogy a ZTE család megmaradjon és tovább gyarapodjék.
Ezért kínáltunk segítséget a rendkívül nehéz helyzetbe került klubnak és ezért örülünk, hogy hosszas gondolkodás után Nagy Ferenc elnök úr elfogadta feltételeinket. Így örömmel jelentjük be, hogy a mai napon mindkét fél aláírta azt a szerződést, melynek eredményeként egy új formában, megújult vezetéssel működő és folytonos önkormányzati felügyelettel gazdálkodó ZTE FC szolgálhatja majd minden sportolni vágyó és futballbarát örömét és ér el remélhetőleg a korábbiakhoz hasonló sikereket, ad a magyar labdarúgásnak újabb kiváló, helyi nevelésű játékosokat.
A hagyomány tovább él, hajrá ZTE!

Zalaegerszeg, 2014. február 20.

Gyutai Csaba
polgármester
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város