2011. november 29., kedd

Csík zenekar adventi koncertje Szombathelyen

Koncz Zsuzsa koncert. Hévíz, 2011. november 28. Beszámoló, a koncert műsora és képek





A koncert műsora:


Adjon az Isten

Jelbeszéd

Egyveleg: 1964, Rohan az idő, Valaki kell, hogy szeressen, Valahol egy lány
Még itt vagyok
A szebb jövő
Volt egy jó napom
Nekem az ég

Ki nevet a végén
Levél a távolból
Mama, kérlek

Üzenet az égből

Dum-duli-dú

Hajszálak
Város felett
Hópelyhek

Ahogy állnak a csillagok
Ég és föld között

Kertész leszek
Előszó (részletek)




.
Jöjj kedvesem
Ha én rózsa volnék
Miért hagytuk, hogy így legyen



Képek

A heviz.hu beszámolója a koncertről:


"Az énekesnő – ahogyan azt a koncert címében is jelezte – valóban életművéből adott válogatást a közönségnek. Válogatást, méghozzá nem akármilyet! Azok, akik vele együtt, az ő dalain nőttek föl, és azok is, akik szüleik által ismerhették meg számait, minden percét, minden sorát, minden ütemét élvezték az előadáson elhangzott daloknak.
A régi-régi slágerek, mint a Távolból írok, kedvesem, vagy a Valahol egy lány, ugyanúgy sikert arattak, mint az új, vagy újabb számok (Ég és föld között), vagy épp a Karinthy-, József Attila-, Kányádi Sándor versek feldolgozásai.
A koncert megható pillanata volt, amikor egy kisfiú virágcsokrot adott át a művésznőnek a Kertész leszek dalt követően, és szívet melengető volt látni, ahogyan a Koncz Zsuzsa-dalokon felnőtt párok, házastársak egymás kezét szorongatták a Mama, kérlek, vagy a Rohan az idő elhangzása alatt, s felemelő érzés volt, amikor a közönség együtt énekelte a Ha én rózsa volnék című dalt, megilletődötten, csöndesen, a múlt emlékein elmélázva.
Fantasztikus hangulat, felemelő érzések – ez volt Koncz Zsuzsa életmű koncertje Hévízen. S hiába énekelte Koncz Zsuzsa, hogy „rohan az idő”…. felette mintha az a bizonyos idő megállt volna. Csodálatos, tiszta hang, fiatalos, lendületes mozgás, karakteres, máig gyönyörű arc… s olyan, különleges tehetség, mely mostanáig párját ritkítja hazánkban. Aki láthatta őt és vele énekelhetett, biztos, hogy hosszú ideig nem felejti el ezt a hévízi koncertet."