2011. június 2., csütörtök

Ki lesz a Zalakerámia-ZTE KK edzője?

A bajnoki évet hivatalosan a szerdai edzéssel zárta a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, azonban szó sincs ezt követően sem önfeledt vakációzásról. Az edzőkérdést valószínűleg házon belülről oldják meg a kék-fehérek.


Völgyi Péter távozó szakvezető tegnap vezényelte le az utolsó edzést tanítványainak. Éppen egy hete történt meg a bejelentés, miszerint a legutóbbi három évben a csapat élén álló szakvezető a Paks együtteséhez szerződik, s vele tart a Duna partjára Kámán Tamás, az eddigi csapatkapitány is. Azóta a klub vezetésének a legfontosabb feladatot az jelenti, hogy megtalálja az új edzőt és persze, hogy együtt tartsa a csapatot.
 Egy hét telt el a bejelentés óta, ezért Horváth Zsoltot, a ZTE KK ügyvezetőjét kérdeztük arról: tudnak-e már konkrétumokkal szolgálni. Bár az elöljáró egyelőre ilyenről nem számolhatott be, azért mégis kiderült, milyen irányba mozdultak el...
- A játékosokkal leültünk tárgyalni, s akik most is a keret tagjai, kinyilvánították és megerősítették, hogy szeretnének a ZTE KK-ban maradni - közölte Horváth Zsolt. - Természetesen azzal együtt, hogy mielőbb lezárul az edzőkérdés, s ez ügyben biztatók a tárgyalásaink.
Nem vitás: nemcsak a játékosok, de a ZTE KK szurkolói számára is ez jelenti a leginkább érdeklődésre számot tartó kérdést. Információink szerint Kis Attila jelenlegi utánpótlás szakágvezető a leginkább esélyes a vezetőedzői posztra, akinek a munkáját - ugyanúgy, mint eddig tette - a jövőben is Patonay Imre szakmai tanácsadó segítené.S ha már az ügyvezetővel beszéltünk, természetesen arra is rákérdeztük: valóban ebben a felállásban gondolkodnak?
- Nem cáfolom az értesülésüket, azonban hivatalosan nem dőlt el ez a kérdés, még tárgyalunk - válaszolta Horváth Zsolt. - Egy héten belül szeretnénk nyilvánosságra hozni az új szakmai stáb összetételét egy olyan másik bejelentéssel együtt, amely szintén pozitív lehet a klub jövőjét illetően.
Az ügyvezető szűkszavúsága ez esetben talán érthető, hiszen sok szálon futnak még az események. Számtalan megoldásra váró problémát kell még orvosolni, s most abban reménykednek, hogy - képletesen szólva - csak a nyár eleje lesz különösen forró , azt követően viszont már az évszaknak megfelelő mederben zajlanak majd az események...
Például az csapatépítéssel, de ezt valóban meg kell előznie annak, hogy összeálljon a szakmai stáb. Addig is egyéni edzéstervek szerint készülnek a játékosok, s Völgyi Péter elmondta, fakultatív edzéseket még tart június közepéig. Akik pedig tagjai valamely válogatottnak (felnőtt, Universiade és korosztályos együttesek), ők az elkövetkező hetekben amúgy is megkezdik felkészülésüket az előttük álló feladatokra.
Még számolnak
Az adósságrendezés kérdése alapvetô fontosságú a ZTE KK jelenlegi helyzetében. A társaság taggyûlését június 14-re napolták el, s ezen az összejövetelen kell véglegesen elkészíteni a pénzügyi mérleget. Az önkormányzat által kínált „mentôcsomag” ugyanis e nélkül nem érkezhet meg.

www.zalaihirlap.hu