2011. október 16., vasárnap

Továbbra is a szakadék alján(videóval)


Újpest FC - ZTE FC 4-2 (2-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző.
Jv.: Szilasi Szabolcs (Szpisják Zsolt, Takács Gábor)
Újpest: Balajcza - Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák - Simon K., Markovic (Egerszegi, 85'), Barczi (Kabát, 67'), Tajthy, Balajti (Balogh, 54'). - Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő (Szalai, a szünetben), Hidvégi - Szakály (Hervás, 72'), Máté, Kamber - Turkovs (Balázs, 57'), Tököli, Méye. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Rajczi (6', 65' - a másodikat 11-esből), Simon (23'), Markovic (69'), ill. Kamber (61', 76')
Sárga lap: Dvorschák (28'), Rajczi (62'), Kabát (91') ill. Szakály, (64'), Bulatovic (67'), Máté (70'),

www.zalaihirlap.hu; zte.hu

Szoros meccsen vereség

Zalakerámia ZTE - Falco Szova 64-72 (16-21, 14-15, 14-17, 20-19)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. 2. forduló
Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: dr. Valovics, Gorka, Jurák.
ZTE: Perine (24/6), Gáspár (17/3), Baki (7), Tóth (5), Kinter (6). Csere: Délity (2), Bödör, Kertész (3/3).. Vezetőedző: Kis Attila. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.
Falco: Kálmán (10/3), Will (6), Szabó Zs. (8), Timberlake (24), Pantelics (16). Csere: Simon (4), Jarosevits, Harazin (4). Vezetőedző: Bencze Tamás.

A ZTE szerezte meg a vezetést, de a Falco gyorsan fordított. Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, főleg támadásban gyengélkedtek a csapatok. A ZTE pióca módjára tapadt ellenfelére, a 12. percben egy pontra felzárkózott, (22-23), de fordítania nem sikerült. Az első két negyedben Perine pontjaival maradt a mérkőzésben a ZTE, a légiós 16 pontig jutott.
A nagyszünet után 3 percig nem esett kosár a hazai oldalon, végül Baki 3 pontosa törte meg a „gólcsendet”. Szerencsére a vendégek sem jeleskedtek Küzdött, harcolt a ZTE, de Gáspár és az amerikai légiós mellett újabb pontgyáros nem volt a csapatban. Centerposzton továbbra is gyengélkedtek a zalaiak, akik ugyan megszorongatták ellenfelüket, de ismét „szépen haltak” meg.
A találkozó újra bebizonyította, hogy ebben a felállásban a ZTE kerete vékony lesz az idei bajnokságra.

Vélemények:
Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Az akarattal ezúttal sem volt gond, ismét jó mérkőzést játszottunk. A Falco kontrollálta a mérkőzést, ezzel nyert.
Bencze Tamás, a Falco vezetőedzője: - Kellemetlen stílusú csapatra számítottunk, ami bejött. Nem túl jó játékkal nyertünk, de végig kézben tartottuk az irányítást. Gratulálok a két csapatnak, de a játékvezetőknek nem.
Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - A Sopron után a Falcot is nagy csatára késztettük, gratulálok a győzelmükhöz. Sajnálom a történteket, mert ebben a mérkőzésben is bent volt a győzelem lehetősége.

www.zalasport.hu