2012. szeptember 1., szombat

Talán még soha nem volt ennyire mélyen a ZTE FC


Ajka – ZTE FC 2-0 (1-0)

Ajka, 700 néző.
jv: Berger (Bercsényi, Horváth Z.)
Ajka: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai (Kovács Sz., 10. p.), Gunther – Horváth A. – Czanik (Nagy B., 75. p.), Szabó L., Major, Kanta Sz. – Mihalecz P. (Sowunmi, 46. p.). Vezetőedző: Németh Zoltán.
ZTE FC: Vlaszák – Kocsárdi, Nánási, Budovinszky, Juhász (Frizoni, 32. p.) – Máté, Simonfalvi – Babati B. (Krajczár, 75. p.), Grbicz (Milas, 85. p.), Hajdú – Pavicevic. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerzők: Subicz a 11., Sowunmi a 78. percben.
Sárga lap: Mihalecz a 39., Czanik a 48., Gunther 55. p., illetve Pavicevic a 13., Juhász a 19., Frizoni a 33., Máté az 56. percben.
Kiállítva: Kocsárdi a 91. percben


A ZTE FC két döntetlen után egyértelműen azzal a szándékkal utazott Ajkára, hogy végre megszerzi első győzelmét a bajnokságban. Az egerszegieket nagyszámú szurkoló is elkísérte az idegenbeli találkozóra, lehettek vagy százan is a zalai drukkerek, akik később sajnálatos módon főszereplőkké léptek elő.
A ZTE FC nagyon gyengén kezdte a találkozót, játéka nélkülözött minden elképzelést, és az Ajka már a 11. percben vezetéshez jutott. Az egerszegiek támadásai elmaradtak, és képtelenek voltak kibontakozni, ugyanakkor a hazaiak sokkal többet veszélyeztettek, igaz nagyobb helyzet nélkül.
A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy a ZTE igyekezett átvenni a játék irányítását, és egyre inkább saját térfelére szorította a hazaiakat. A 67. percben Grbicz szabadrúgásából a labda a felső lécen csattant, és egyértelműen fölényben futballozott az egerszegi csapat. Már a mérkőzés során is joggal elégedetlenkedett az egerszegi tábor – főleg az első félidőben a gyenge játék miatt – és azt is meg kell jegyeznünk, hogy a játékvezetői hármas sem állt a helyzet magaslatán. Ez is olaj volt a tűzre, és az egerszegi drukkerek többször is söröspoharakat dobáltak a játéktér felé. Aztán a 82. percben emiatt Berger József játékvezető félbeszakította a mérkőzést, és azt kérte a rendezőktől, hogy ürítsék ki a zalaiak szektorát. Hosszas várakozás következett, a csapatok az öltözőbe vonultak, majd fél óra múlva érkezett négy rendőr, így végül folytatódhatott a játék, igaz a szektor nem maradt üresen. A maradék időben az eredmény már nem változott, a ZTE vereséget szenvedett, de legfőképp amiatt illeti a kék-fehéreket kritika, hogy gyengén futballoztak.

zalaihirlap.hu