2011. november 11., péntek

Márton-Napi mulatságok Hévízen

Újra itt a hétvége. Szombati és vasárnapi zalai programok

Márton napi vigasságok

Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeumban Márton-napi vigasságokra várják az érdeklődőket szombaton libaételekkel, borral, sült gesztenyével. Tíz órától kézműves bemutató, vásár és játszóház lesz, s  hagyományőrző együttesek   lépnek fel.
Keszthelyen Márton-napi Liba-tourra várja az érdeklődőket a Turisztikai Egyesület és a Belvárosi Kereskedők Egyesülete  a Sétáló utcába. A vasárnapig tartó rendezvény pénteken 15 órakor kezdődik, lesz népek tánca, fellép a Your Friends, szombaton óriásbáb előadást tartanak és Szabó Leslie koncertezik. Libás ételeket és bort is lehet kóstolni.
Gyenesdiáson szombaton 18 órakor lampionos felvonulással kezdődik a Márton-napi zöld est, a program a polgármesteri hivatalban zenés vacsorával folytatódik.
Lentiben, a Márton-pincében pénteken 17  órakor bormustra lesz, majd a naphoz kötődő népszokásokat elevenítik fel és borszentelést tartanak. Az est  vendége a Kánya Duó.
Dobronakon pénteken  11 órától rendeznek Márton-napi programot kulturális bemutatókkal,   borkeresztelővel és  borkóstolóval.
Becsehelyen pénteken 17.30-tól  a faluházban lehet leadni az újborokat, szombaton 9 órakor pedig  Liviczki Tibor Kis hegyi pincéjétől indul a Márton-napi pincejárás. Gutorföldén szombaton 12 órakor indul a  pincejárás a  művelődési ház elől  a Balog-, majd onnan a Rádiházi-hegyre. Utóbbi helyszínen libavacsora, újbor-mustra és zenés est várja az érdeklődőket.

Sütemények és torták
Nagykanizsán szombaton 11 órától a Kanizsa Centrumban rendezik meg az első tortafesztivált, melyen jelképes összegért süteményt is lehet kóstolni.

Jótékonysági koncertek
Szombaton 17.30-tól jótékonysági koncertet rendeznek Zalaváron a templomban, a felújítási munkák befejezését segítendő. Fellép a Szirt Együttes, a hangversenyen többek közt Bach, Mozart, Wolf Péter, Webber és Gounod művei csendülnek fel.
Ákos, Bodrogi Gyula és Koltai Róbert is fellép a vasárnap 19 órakor kezdődő esten, amelyet a koraszülöttmentő és gyermekintenzív alapítvány javára szerveznek a Hevesi-színházban.

Buli, koncert
Szombaton 20 órától a Club Grabowsky-ban a Fejbőr, az Oi-Kor és a Titkolt Ellenállás játszik.
Keszthelyen, az 512-es Clubban szombaton 21 órától a Junkies és a Twister lép fel.

zalaihirlap.hu