2011. május 21., szombat

Völgyi, Kámán: döntés elnapolva

Néhány nappal elodázták a döntést, így továbbra sem tudni, hogy Völgyi Péter vezetőedző és Kámán Tamás csapatkapitány marad-e a Zalakerámia- ZTE KK kosárcsapatánál.
Most már nyilvánvalónak tűnik, hogy kulcskérdés lesz a Zalakerámia-ZTE KK-nál, hogy Völgyi Péter irányítja-e a jövőben is az együttes munkáját vagy sem. Kámán Tamás például ettől teszi függővé a maradását, és ezt pénteki  érdeklődésünkre is megerősítette.
Közben a szakvezetőhöz hasonlóan őt is a Paks együttese csábítja.
- Nem titkolom, nagyban befolyásolja a döntésemet, hogy Völgyi marad-e az edző - adott magyarázatot Kámán Tamás, amikor a jövőjéről kérdeztük. -
Méghozzá azért, mert remek szakembernek tartom, ráadásul kiválóan megértem magam vele.
Arra a kérdésre, hogy neki - mármint Kámánnak - meddig kell döntenie, a játékos úgy felelt: mindez nincs időhöz kötve. A paksiak ajánlatát (is) bírja, de hozzátette: lassan azért nyilatkoznia kell...
A kérdés ugyanis nem dőlt el pénteken, pedig a korábbi hírek úgy szóltak: pénteken nyilatkoznak a felek arról, hogy Völgyi Péter irányítja-e a jövőben is a csapat munkáját. Bár konkrétan nem hangzott el, de úgy tudjuk, keddig tolódott ki a „határidő”.
- A jövő hét elején valóban el kell dőlnie a kérdésnek, mert tovább nem halasztható - ezt már Völgyi Péter nyilatkozta lapunk megkeresésére. - Eddig arról volt szó, hogy takarékos költségvetésű együttes alakul Egerszegen, amely ugyan nem lesz esélyes a bajnoki címre, de fiatalokkal, illetve egy vagy két külföldivel megerősítve harcban lehet a nyolc közé kerülésre. A klubnál viszont jelenleg csak egy ennél szerényebb büdzséjű csapat kialakítására látok garanciát, azt viszont nem szeretném, hogy mély vízbe dobjunk olyan fiatalokat, akik erre még nem érettek. Félreértés ne essék, nekem nem derogál egy szerényebb együttesnél dolgozni, de fiatalokat úgy lehet beépíteni, ha előttük kellően rutinos és tapasztalt kosarasok vannak. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy tizenkettesre szűkülhet a mezőny, egy kiesés ellen harcoló csapatnál pedig nagyon nehéz építkezni...
A ZTE KK ügyvezetője, Horváth Zsolt pénteken azt erősítette meg: minden erejükkel azon dolgoznak, hogy sikerüljön „betömni” a lyukakat, ezért is halasztották el a döntést a vezetőedzővel.
- Mi nagyon szeretnénk, ha Völgyi Péter és Kámán Tamás valamint a többiek is maradnának, ám ma volt az ügydöntő felügyelőbizottság ülése és elmondtuk, hogy a klub jelen pillanatban mire képes - mondta az ügyvezető. – Most arról az összegről beszéltünk, melyet biztosan ígérhetünk, s nem arról, amelyre egyelőre nincs meg a teljes fedezet. Gőzerővel dolgozunk, hogy ez az összeg nagyobb legyen és ezekben a napokban is erre fókuszálunk. Mert akár keddig is találhatunk olyan forrást, amely szükséges lenne.

www.zalaihirlap.hu

Az Egerszeg Fesztivál képekben

A Zalai Hírlap galériái