2012. január 13., péntek

Zalai programajánló a hétvégére

Újévi koncert

Szombaton 19 órakor tartja hagyományos újévi koncertjét a Zalaegerszegi Fúvószenekar a megyeszékhelyi hangverseny- és kiállítóteremben. A 18. alkalommal megrendezésre kerülő programon Strauss-dallamok, továbbá egyéb  klasszikus művek és filmzenék fúvós átiratai csendülnek fel, Farsang László vezényletével. A koncert felvezetéseként Gecse Péter mond újévi köszöntőt.

Farsangi jégkarnevál
Hévízen farsangi jégkarnevál kezdődik a hétvégén. Szombaton 16 órától musical és sanzon parádé, vasárnap  ugyancsak délután négy órától  táncos műsorok várják az érdeklődőket, akik természetesen korcsolyázhatnak is.

Táncház
A Zalai Táncegyüttes január 14-én, szombaton táncházat tart a székhelyén (ez a Keresztury ÁMK Kispest utcai bejárata felől közelíthető meg). A gazdag program keretében délelőtt 10 órától Gyerekjátszó címmel énekkel, tánccal, kézműves sarokkal várják az érdeklődőket, a felnőtt táncház 19.30-kor kezdődik

Nyitott műhely
Január 15-én, vasárnap 14-től 18 óráig mesterség bemutatókkal és játszóházzal várja az érdeklődőket a gébárti Kézművesek Háza. A nyitott műhelygalériák napján agyagozás, gyékényfonás, övszövés és gúzscsörgő készítése szerepel a programban. Mindezen túl kiállítást rendeznek a fazekas képzésben résztvevők vizsgamunkáiból, továbbá helyi termékeket is  vásárolhatunk az egészséges táplálkozás jegyében. A belépés díjtalan.

Koncertek
Rudán Joe szórakoztatja a publikumot szombaton este nyolc órától Keszthelyen, a Jóbarát étteremben. Hévízen vasárnap este öt órától Zoltán Erika és táncosai látványos műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Söjtörön, a Dance Clubban pedig szombaton éjjel 11 órától a Kelemen Kabátban lesz a vendég.

zalaihirlap.hu