2011. augusztus 12., péntek

Vas megyei programkavalkád

ITT

Zalai programajánló a hétvégére

Katt

Ez az út a másodosztályba vezet?! Elkezdte a felkészülést a ZTE KK

Szerda délután elkezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata. A menetrendről és a keretről Kis Attila vezetőedzővel beszélgettünk.

- Igen fiatal játékosállománnyal vágunk neki az új idénynek - kezdte az egykori élvonalbeli kosaras. - Patonay Imre szakmai tanácsadóval az első napokban ráhangoló edzéseket tartunk, a jövő héttől viszont már napi két foglalkozás lesz. A játékosokat úgy engedtük szünetre, hogy megbeszéltük velük az egyéni edzéseket, így a fizikai felkészítést remélhetőleg nem kell a legelejéről kezdeni. De a programban így is lesz jócskán futás.
A kék-fehérek keretében elég sok új nevet találni: az Egerszegen maradt felnőtt játékosok mellé fiatalok kerültek be.


- Megbeszéltük: csak akkor igazolunk fiatal, megfizethető kosarast, ha az illető jobb, mint az itt lévők. Egy jelöltünk van, de ő is határeset, s a posztján legalább három jó képességű helyi játékos szerepel. Ezért nem is valószínű, hogy szerződtetjük.
És hogy érkezik-e külföldi játékos a csapathoz? Kis Attila azt mondta, mint minden edző, ő is minél előbb szeretné együtt látni a komplett keretet, de a döntő szó az ügyvezetésé. Megkerestük hát a kérdéssel Horváth Zsoltot, a ZTE KK igazgatóját.
- Ahogy az anyagi helyzetünk megengedik, rögtön érkezik a légiós - jelentette ki. - A reális esély kicsi, szinte biztos, hogy külföldi játékos nélkül kezdjük a bajnokságot. De azon dolgozunk, hogy a pénzügyi helyzetünk rendeződjön és talán az év végére meglesz az anyagi fedezet.
A gárda a program szerint augusztus végén játssza az első előkészületi mérkőzést.
- Minél több találkozón szeretnénk pályára lépni, és megtudni, hogy mire képesek játékosaink - vette vissza a szót az edző. - A keretből Gáspár Dávid, Baki Gergely és Tóth Gergely rendelkezik élvonalbeli tapasztalattal. Vertetics Ádám a bajnokság hajrájában elég sokat játszott és jól is teljesített, de biztatóan mozgott a kihagyás után Kinter György is. Bödör Bence számára most jön el az az idő, hogy éles meccseken, már a találkozók első részében is számolunk vele. A felnőttek közé tartozik még a tehetséges Délity Bence és Kertész Ádám, míg a fiatalabb korosztály (Mészáros Máté, Kerkai Ákos, Gáll Dominik, Daru Gábor, Bakos Gábor, Czeigli Roland) több tagja korosztályos válogatott, ígéretes, de még sokat kell dolgozni velük.

A ZTE KK egyébként az 1-es és 2-es posztra igazolna 190 cm-nél magasabb játékost, illetve még egy embert, aki a 4-5-ös pozícióban segíteni tud a társaságnak.

A felkészülés szakaszában a ZTE KK hagyományos tornákon játszik: egy-egy kaposvári és körmendi erőpróbán, valamint a Göcsej Kupán. Van egy meghívásuk Marosvásárhelyre is, de a román csapat programja feszes, ezért még nem tudják, mikor lesz a vendégség.

www.zalaihirlap.hu