2011. október 8., szombat

30 percig bírták

Rajt előtt a Zalakerámia ZTE KK


Nyomtatás E-mail

A 2011/2012-es bajnoki idény előtt a városházán tartotta sajtótájékoztatóját a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata. A megjelenteket – köztük - Gyutai Csaba polgármestert - Horváth Zsolt, a klub ügyvezetője köszöntötte.

Gyutai Csaba elmondta, hogy a ZTE egy nagyon nehéz időszakon van túl, a város, mint a legnagyobb tulajdonos, eddig és a jövőben is kiáll a csapat mellett. A klub anyagi konszolidációját követően megindulhat az építkezés. Igaz, a csapat játékoskerete meggyengült, amit érzékeltek, és már megérkezett az első légiós. A polgármester hangsúlyozta, hogy a jövőben is csak olyan kifizetéseket engedélyeznek, amelynek megvan az anyagi fedezete. Megköszönte a városban működő vállalkozások és a szurkolók segítségét.

Kis Attila vezetőedző mutatta be Bryquis Perine-t, a klub új légiósát. Az 1-2-es poszton bevethető amerikai játékos Milwaukee-ból érkezett, 21 éves, 190 centi magas, még nem játszott Európában. A Zalakerámia ZTE 2012. április végéig szerződtette, kontraktusát 2 hetes próbajáték után véglegesítik.

A sajtótájékoztató után Patonay Imre, a ZTE szakmai tanácsadója elmondta, hogy a játékos erősítést jelenhet a ZTE-nek, gyors mozgású, intelligens irányító. Megítélése szerint, amint a klub anyagi lehetősége megengedi, még egy centert feltétlenül igazolni kell, hogy a ZTE felvehesse a versenyt a vele hasonló erősségű csapatokkal.

www.zalasport.hu