2011. július 1., péntek

Kis Attila és Patonay Imre irányítja a Zalakerámia ZTE KK-t


Péntek délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be a Zalakerámia- ZTE KK-nál, hogy a következő szezonban a Kis Attila, Patonay Imre kettős irányítja a szakmai munkát és továbbra is a Zalakerámia Zrt. marad a névadó szponzoruk.


Horváth Zsolt ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta a két szakembert, és röviden vázolta a névhasználói megállapodást.

– Nagyon nehéz hónapokon vagyunk túl, de úgy néz ki, hogy a klub pénzügyi helyzete reális alapokra került –jelentette ki a sajtótájékoztatón részt vevő Gyutai Csaba polgármester. – Azt nem mondhatjuk, hogy bajnokesélyes csapatnak megfelelő feltételeket tudunk biztosítani, de azt igen, hogy rendezettek lesznek a körülmények. A stabilizáció olyan biztos hátteret adhat, amellyel az új edzőpáros és a fiatal játékosok kialakíthatnak egy komoly magot, ami a következő évek során tovább erősödve ismét meghatározó tudású gárdává teheti a ZTE KK-t. Polgármester kollégáimmal beszélgetve – néhány várost kivéve – elégedettek lehetünk, mert nálunk legalább tisztázottak a körülmények. Köszönöm a szurkolók, a játékosok és a szakvezetők türelmét.

Kérdésünkre a város első embere azt is elmondta, hogy a jövő héttől megkezdődnek a tartozások kifizetései. Mint hangsúlyozta, először a játékosok és a szakmai stáb felé fennálló tartozásokat szeretnék majd törleszteni, de ennek menetét a klub dolgozza ki.

Horváth Zsolt (balról) a papírmunkát intézi, mellette Patonay Imre szakmai tanácsadó, jobbról pedig Kis Attila, az új vezetôedzô - Fotó: Ohr Tibor

Ezt követően a két szakvezető kézjegyével szentesítette a megállapodást, az új vezetőedző, Kis Attila pedig így fogalmazott:

– Az egyesületnél korábban hosszabb ideig voltam játékos, jó tíz éve az utánpótlással foglalkozom. A ZTE-nél és a Dombóvárnál is láttam már el vezetőedzői feladatokat. Az elmúlt években a felnőtt csapat szakmai vezetése fokozatosan és tudatosan építette be a fiatal játékosokat az első csapatba. Most nekünk is ez lesz az egyik feladatunk a minél jobb szereplés mellett. Jelenleg hét kosárlabdázónk van, az egyes és az ötös posztra mindenképpen igazolni szeretnénk. Elsősorban magyar játékosban gondolkodunk, de azt jól tudjuk, hogy rendkívül drága az olyan szintű kosaras, aki meghatározó embere lehet egy NB I-es klubnak. A fiatalabb generációból pedig csak olyanokat szeretnénk szerződtetni, akik lényegesen jobbak, mint a saját nevelésű tehetségeink. Átlagos tudású kosarast nem akarunk igazolni, mert akkor inkább a sajátjainkkal dolgozunk.

Patonay Imre, a körmendi „kosárkirály” három éve érkezett Egerszegre, és – továbbra is szaktanácsadóként – újabb ciklusban gondolkodik.

– Szép időszakot töltöttem Egerszegen, pozitív élményekkel. Ez mind fontos volt ahhoz, hogy az újabb megkeresésre igent mondjak – jelentette ki a sportberkekben „Putesz”-ként  ismert jeles szakember. – Volt több megkeresésem is, a legkomolyabbnak egy osztrák együttes tűnt. A honi csapatok közül többen is érdeklődtek, de tudtukra adtam, hogy a Zetével továbbra is tartjuk a kapcsolatot, így az ő esetükben nem léptünk előbbre. A klub új vezetése és a polgármester is jelezte, hogy ezt a fiatal csapatot szeretnék úgy megerősíteni, hogy évek múlva ismét fontos szerepük legyen az élvonalban. Ezzel meggyőztek, de nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy kicsit szűkös a költségvetésünk. A biztos bent maradás lehet a reális cél, de remélhetőleg a tehetségeink tovább fejlődnek, és az anyagi helyzetünk is egyre erősebb lesz, így két-három év múlva talán ismét nagy csapatnak tapsolhat az egerszegi publikum.


TÁRGYALNAK A Zalakerámia Zrt.-vel történt szponzori megállapodás döntő volt a klub anyagi helyzetének rendezését illetően. Gyakran felmerült a Flextronics nagyobb szerepvállalásának lehetősége is, de ezzel kapcsolatos kérdésünkre a város első embere annyit mondott: még semmi nem dőlt el, tárgyalnak...

www.zalaihirlap.hu