2011. augusztus 5., péntek

Van még lejjebb? Négy meccs-négy vereség

ZTE FC–Bp. Honvéd 0-4 (0-1) Zalaegerszeg, 3286 néző. Jv.: Andó-Szabó 8 (Farkas, Butkai). ZTE: Vlaszák 5 – Kocsárdi 6, Kovács Gergő 4, Bulatovic 4, el-Sadek 4 (Turcsik 4, a szünetben) – Kamber 6, Hervas 4 (Horváth 5, 54.) – Bujor 5, Kovács Gábor 4, Stanisavljevic 4 (Turkovs 4, a szünetben) – Meyé 4.
Vezetőedző: Csank János.
Bp. Honvéd: Kemenes 6 – Lovric 6, Botis 7, Debreczeni 6, Novák 6 – Akassou 7 – Tchami 6 (Hidi -, 59.), Németh N. 6 (Zelenka 6, 56.), Abass 6 – Délczeg 7 (Hajdú -, 76.), Danilo 7.
Vezetőedző: Supka Attila. Gólszerő: Délczeg a 35., Danilo (11-esből) a 64., Abass a 74., Hidi a 91. percben. Sárga lap: Bulatovic a 11., el-Sadek a 20., Meyé az 55., Kovács Gergő az 56., Vlaszák a 63. percben. 



www.zalaihirlap.hu; www.zte.hu

Zalai programok a hétvégére

Rétes és folklór Különleges réteseket kóstolhatnak azok a vendégek, akik szombaton ellátogatnak Tótszerdahelyre. A településen 11. alkalommal rendezik meg a rétesfesztivált, amelyen a dél-zalai horvát falvak kulturális csoportjai, valamint horvátországi művészeti csoportok lépnek fel.

Hegyek-völgyek napok
Szombaton veszi kezdetét a Fűzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy és Magyarszentmiklós által szervezett Hegyek- völgyek napok programsorozata, ami augusztus 14-ig tart. Szombaton Homokkomáromban kezdődik a fesztivál, itt kulturális programokat, erős ember versenyt rendeznek. Vasárnap 17 órától Fűzvölgyön trófea- és természetfotó- kiállítás nyílik.

Vorhotai piknik Zalaegerszeg vorhotai városrészének játszóterén szombaton pikniket rendeznek. 15 órától sport- és gyerekprogramok, 17.15-től kulturális műsorok kínálnak élményt. Fellép a Kutyakölykök, az Ezer Rózsa Kertje, a Szélrózsa Tánccsoport, az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, majd bált tartanak.

Kistérségi találkozóZalaszentivánon a sportpályán és környékén kistérségi ifjúsági és kulturális találkozót rendeznek szombaton. Délelőtt focimeccs és főzőverseny kezdődik, 13.30-tól táncosok, énekesek, versmondók lépnek fel. 19 órától a Mercy, majd az esti bálon a Laza Duó zenél.

Falunapok megyeszerte Boncodföldén szombaton rendeznek falunapot. 9 órakor a faluháztól akadályverseny és túra indul, 14 órakor főzőverseny kezdődik, majd fellépők műsora, üvegfestés, íjkészítés, légvár kínál élményt. Esti tábortűzzel és zenés vigadalommal is készülnek.
Bödén szombaton 9 órakor kezdődik a falunap. Főző- és aszfaltrajzversennyel, lovaglással, óriáscsúszdával várják a szórakozni vágyókat. 16 órától fellépők adnak műsort, este bál lesz.
Kemendolláron vasárnap rendeznek falunapot, ami horgászversennyel kezdődik. Délelőtt a gyerekeknek játszóházat, délután kulturális műsorokat, ügyességi versenyeket rendeznek, átadják továbbá a faluház felújított nagytermét, ahol vándorkiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. Este tábortűz és bál zárja a programot.
Beleznán főzőversenyt, focimeccset, kulturális programokat és karaokee partit is rendeznek a szombati falunapon.
Parasztolimpiával „fűszerezett” falunapot rendeznek szombaton Misefán. Reggel 6 órakor horgászversennyel indul a nap, majd a pályán sportversenyek, a szabadidőközpontban gyerekprogramok kínálnak élményt. 14.30-kor kezdődik a hagyományos parasztolimpia, amelyen a környező települések csapatai mérik össze ügyességüket. 19 órától kulturális műsor, este pedig bál kínál szórakozást; utóbbin az Energy zenél.

Szőlő és bor Keszthelyen vasárnap estig tart a Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep programja. A Balaton-parton a kóstolás mellett bemutatók várják az érdeklődőket.
Letenyén szakmai előadásokkal és borkóstolóval egybekötött baráti találkozót rendez szombaton délelőtt a helyi Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesülete az öreghegyi boronapincénél.
Dobronakon vasárnap 14 órától rendezik meg a XIV. Nemzetközi Borászati Játékok programot. Kihirdetik az idei borminősítő eredményét is.

Diási búcsú, évfordulóval Gyenesdiáson a településrész fennállásának 670. évfordulóját is ünneplik a diási búcsúval. Pénteken este zarándoklat, szombaton könyvbemutató, folklórműsor, táncest szerepel a programban. Vasárnap székely kaput avatnak.

Komolyzenei fesztivál Keszthelyen, a Fő téri plébániatemplomban pénteken kezdődik Sass Sylvia mesterkurzusa. A művésznő a Keszthely-Klassz komolyzenei fesztivál programjában Eric Herrero brazil tenoristával tart zenei képzést. A nyitónapon 20 órakor közös hangversenyt adnak, az esténkénti koncertsorozat neves szereplőkkel augusztus 13-ig tart.

Koncertek Zalaegerszegen, a Gyógygödör Blueskocsmában szombaton 21 órától a Louie & The Blues Birds játszik.
Keszthelyen, a parton felállított színpadon pénteken 19 órától Tóth Vera, majd a Magashegyi Underground lép fel. Szombaton ugyanitt hét órától Szűcs Judith, majd az Irigy Hónaljmirigy lesz a vendég, utána az ABBA Feeling Show műsora kínál élményt. Vasárnap hét órától a Happy Dixieland Band, a Seventeen Big Band és Majsai Gábor szórakoztatja a közönséget.
Vonyarcvashegyen szombaton tíz órától az Ocho Macho játszik.
Zalakaroson szombaton 18 órától a Nagykanizsai Fúvószenekar koncertezik a Dísz téren.

Zalacséb Piedonéja Az egész hétvégén elfoglaltságot kínál Zalacséb falunapi rendezvénysorozata. Pénteken 17 órakor a gyerekek, 21 órakor a 16 év felettiek indulnak túrára, hajnali egykor szalonnasütés és karaokee parti lesz a kultúrháznál. Szombaton délelőtt tekebajnokság, 16 órától kulturális műsor, majd borverseny, táncház, az EGO Színpad fellépése, 20.30-tól pedig Bach Szilvia és Éles István humorista előadása szerepel a programban. Vasárnap egyebek közt ultiparti és foci, fazekas- és csipkekészítő-bemutató, díszbaromfi-kiállítás, 15 órától Trabant-verseny, 16.30-tól „Zalacséb Pioedonéja” megmérettetés szórakoztatja a jelenlévőket. Szombaton és vasárnap is bál zárja a napot.

A balatoni halászok tiszteletére Péntektől vasárnapig tart az a programsorozat, amit a balatoni halászok tiszteletére rendeznek Vonyarcvashegyen. Pénteken 13 órakor halászléfőző verseny kezdődik Szőke András színész közreműködésével. Délután műsorokat láthat a közönség, 19 órakor Charlie koncertezik. Szombaton egyebek közt fúvószenekari találkozót tartanak, vasárnap 18 órakor bemutatják a nemzetközi művésztelep záró kiállítását a művelődési házban. Este Szabó István pánsípművész ad koncertet a Szent Mihály-kápolnában.

www.zalaihirlap.hu