2012. április 7., szombat

Április 3-tól kapható az Ismerős Arcok új lemeze





A Fiúk a tőlük megszokott igényességgel készítették el a Zenekar történetének 7. nagylemezét. A rengeteg munka, egyeztetés, éjszakákba nyúló próbák, feszültségek és örömök gyümölcsét először április 3-án este hallgathatja meg a Nagyérdemű.

„Az új album dalai egy, a jelenlegi határainkon kívül született fiatalember első negyven évéből kimerevített pillanatképek. Ezeket láthatjuk és élhetjük át, emlékezve a saját életünkre a hatvanas évek végétől napjainkig. Miután a történetírás szempontjából nem folyt túl sok vér ezekben az időkben, részletes feljegyzésekre sajnos nem számíthatunk. Az elbeszélésekből azonban értesülhettünk arról, hogy létezett valamikor egy „nagy generáció”. Ha ez így van, akkor bizony mi - akik ezekben az években születtünk -, a legkisebb generáció vagyunk, amely idehaza valaha élt és létezett. Belenőttünk a hazugságokba, hogy aztán ifjú felnőttként nem értve az egészet, egy pillanatot se élvezhessünk maradéktalanul a ránk zuhanó szabadságból.
Takarítva a legendás „nagy generáció” után maradó romokat, szerettünk és sírtunk, verekedtünk és féltünk, veszítettünk és nem győztünk. Ez az életünk, és erről kívánunk nyomot hagyni. Nem feltétlenül bírálni, de nem is elfeledkezni a felelősségről és felelősökről.”
 – nyilatkozta Nyerges Attila az új albumról.


www.ismerosarcok.hu