2012. augusztus 3., péntek

Hétvégi programok Zala megyében


Negyven halász
Vonyarcvashegyen pénteken kezdődik a negyven halász emléknap a Balatoni Halászati Zrt. és az önkormányzat rendezésében. 11 órakor bemutató halászat, majd délután halászléfőző verseny lesz, fél öttől kulturális programok kezdődnek. Szombaton megkoszorúzzák a 40 halász emlékhelyet és a Balatont, 16 órakor fúvószenekari találkozó várja az érdeklődőket a strandon. Vasárnap 19 órakor szentmisét, majd kamarakoncertet tartanak a Szent Mihály kápolnában, fél tízkor a strandon tűzijátékka zárul a nap.

Angyalok és csavargók
Koncertekkel, illuzionistákkal, mutatványosokkal, bohócokkal és artistákkal várják az érdeklődőket Hévízen vasárnap estig az angyalok és csavargók hete programjain. Ma 20 órakor a Talamba Ütőegyüttes ad koncertet, vasárnap 20 órakor pedig Blackriders.

Borcégér
Folytatódik a hét végén Keszthelyen a Zalai Borcégér rendezvénysorozata a Balaton-parton. Pénteken 19.30-kor Szakonyi Milán, a Balkán Fanatik lép fel, szombaton Máté Péter-est lesz a Főnix-szel, vasárnap operett és musical est, utcabál.

Fogathajtás
Kettesfogat-hajtó versenyt rendeznek vasárnap 10 órától a kápolnapuszati bivalyrezervátumban. A C kategóriás pontszerző verseny helyszínét a Zalakaros-Balatonmagyaród országútról lehet megközelíteni.

Rétesek
Pénteken 17 órakor Tótszerdahelyen a települést bemutató fotó- és dokumentum kiállítás indítja a 12. rétesfesztivált. Szombaton 10 órától a valódi gasztronómiáé lesz a főszerep. A réteseken túl kulturális műsor, este tűzijáték várja az érdeklődőket.

Ultibajnokság
Szombaton 9 órakor a murakeresztúri IKSZT-ben rendezik meg az I. Mura menti ulti bajnokságot. A viadalon több országos klub tagja részt vesz, de a helyszínen is lehet nevezni a partikra. A szervezők díjazzák a legjobb női versenyzőt, sőt ezúttal a legpechesebb induló citrom-díjban részesül.

Családi nap a repülőtéren
Pénteken 9 órakor kezdődik a zalakarosi repülőtéren az Ég és Föld között című családi és gyermeknap. Lesz kötelékrepülés, vitorlázó repülő bemutató, ejtőernyős ugrás. Szabó Topi Zoltán pilóta is látványos bemutatóval szórakoztatja a közönséget. A légiparádé szombaton Topival 9 órától folytatódik. Vasárnap 9 órától ismét az ultrakönnyű repülőké lesz a légtér, és várhatóan egy Kamov-26 típusú helikopter is bemutatja tudását.

Betyá-Rock
Szombaton 17 órakor Magyarszerdahely melletti Régi Csárda Panzió udvarán tartják a Betyá-Rock Fesztivált. A számos helyi valamint a környékbeli együttesen kívül fellép a Prosectura is.

www.zalaihirlap.hu

Borünnep Keszthelyen