2012. január 12., csütörtök

Káosz a négyzeten! Mi lett veled, zalaegerszegi sport??

A ZTE FC tartozik a játékosoknak, a klub zavartalan működéséhez közel 200 millió forint hiányzik. Érdekes a helyzet, mert gyakorlatilag nincs pénz, bár az összeg papíron rendelkezésre áll.


- Sajnos érvényes szponzori szerződéseink nem teljesültek, így jöttek létre a tartozások - mondta el Nagy Ferenc elnök. - Azon dolgozunk, hogy megoldjuk a problémát és reménykedünk is, hogy rövidesen megérkezik a pénz. A hiányzó 200 millió forintból egyébként 120 milliót egy cégtől várunk. A helyzet nyilván nem kellemes a játékosoknak sem, de azt elmondhatom, hogy akik mostanáig elmentek a csapattól, azok nem az elmaradt fizetések miatt távoztak. Mi küldtük el őket.

A klub többségi tulajdonosa azzal folytatta: azon igyekeznek, hogy a játékosok járandóságainak csúszását minél előbb felszámolják.

- Több vasat is tartunk a tűzben, ha sikerrel járunk, záros határidőn belül javulni fog a helyzet - fogalmazott Nagy Ferenc. - Az sem elképzelhetetlen, hogy eladunk néhány labdarúgót, s az értük kapott pénzből fizetünk majd a többieknek. Az adósságban érintett cégekkel egyeztetünk, s remélhetőleg legalább az összeg egy részét átutalják a számlánkra. Sajnos, nekik is kintlévőségeik vannak. Keressük a jó megoldásokat, hogy minél előbb rendeződjön a helyzet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Nincs mit szépíteni rajta: a vártnál gyengébb játékkal rukkolt ki a Zalakerámia-ZTE KK szombaton Sopronban, így pedig nem lehetett kérdéses a találkozó végkimenetele sem.
Persze gyorsan szögezzük le, a zalaiak nem a „Győzni megyünk Sopronba!” jelszóval utaztak el, viszont az elért 100-67-es vereségnél azért szorosabb csatát várt tőlük mindenki. A tényekhez persze az is hozzátartozik, hogy az előjelek sem lehettek biztatóak, hiszen Chris Hines korábbi sérülése nem jött rendbe, és jelen állás szerint az izomszakadása miatt akár három hetet is kihagyhat. Márpedig ő nagyon hiányzott, ugyanis a Sopron amerikai légiósai – a második negyedtől kihasználva fizikai fölényüket – eldöntötték a találkozót. S bár a ZTE KK küzdött, egy idő után már semmi nem jött össze neki és a dobáspontosság terén is akadtak gondjai. Itt „csúszott el” az egerszegiek számára a mérkőzés, abban a tekintetben mindenképpen, hogy nem sikerült egy tisztes vereséggel távozniuk a hűség városából. Nem mintha a lényeget tekintve lenne különbség egy szoros, illetve egy nagyarányú vereség között, de mint tudjuk, általában mégis van...

Szombaton a Falco vendége lesz a zalaegerszegi csapat, és a háttérben folynak az egyeztetések a kék-fehérek keretének esetleges megerősítéséről. Konkrétumokról egyelőre nem számolhatunk be – mi is várjuk a fejleményeket.


www.zalaihirlap.hu

Hahóton lép fel az Ismerős Arcok