2011. október 30., vasárnap

A szokásos négy gól idegenben

Paks - ZTE 4-2 (1-0)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Paks, 1200 néző. Játékvezető: Veizer. Asszisztensek: Demeter, Kormányos. Gólszerzők: Kovács G. (33., öngól), Szatmári (48.), Magasföldi (71.), Kiss T. (81.), ill. Máté (53., 56.). Sárga lap: Éger (72.), ill. Kamber (83.).
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Bartha, Sifter, Sipeki (Mészáros 92.), Vayer (Kiss T. 63.). Szatmári, (Magasföldi 63.) - Böde. Vezetőedző: Kis Károly.
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Herás (Balázs 52.), Kovács G., Hidvégi - Szalai T., Máté P., Kamber, Szakály D. - Meye (Turkovs 78.), Tököli. Vezetőedző: Prukner László.
Lehet, hogy most játszottunk az ősz folyamán a legjobban, de erre egyáltalán nem lehetünk büszkék. Nem azért mert, a csoda most sem következett be, hanem a „legjobb" teljesítményünk mindössze ennyire elég. Lassan tudomásul kell vennünk, hogy ennyire vagyunk képesek a magyar első osztályban.
Biztosan nem az NB I lett tele hirtelen kiváló képességű csapatokkal, hanem valahol mi vesztettük el a fonalat. E nélkül pedig nehéz a labirintusból kitalálni.
Vélemények:
Kovács Gergő, a ZTE játékosa: - A mérkőzés fordulópontjaiból rosszul jöttünk ki. Mellette sok gólhelyzetet, közte egy 11-est is elhibáztunk. Ha a jó játék és a labdabirtoklás alapján járna a győzelem, simán nyertünk volna Pakson.
Kocsárdi Gergely, a ZTE csapatkapitánya: - Az őszi idényben most játszottunk a legjobban, 2-0-s hazai vezetés után felálltunk a padlóról, de ismét kihagytuk a lehetőségeinket. Vereség lett a vége.
Balázs Zsolt, a ZTE játékosa: - A csapat hozzáállásával, mentalitásával nem volt gond, de gyenge helyzetkihasználásunk, és a szokásos hibák miatt vesztettünk.

www.zalasport.hu

Nincsenek csodák

Zalakerámia ZTE - MJUS Fortress Körmend 62-88 (22-23, 14-21, 8-28, 18-16),
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2200 néző. Jv.: Cziffra, Bognár, Balogh.
ZTE: Pernie (17/3), Baki (4), Gáspár (10/3), Tóth (12), Kinter (8). Csere Vertetics, Hines (7), Gáll, Bödör, Délity, Kerkai, Kertész (4). Vezetőedző: Kis Attila.
Körmend: Ruják (4), Németh (14/6), Powell (12) Bell (17), Townes (21). Csere: Cseh (6/6), Dávid (2), Mladenovics (4), Ferencz (8), Sonyák, Fodor, Csapai. Vezetőedző: Sabáli Balázs.
Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok. Mindkét oldalon sok volt a pontatlan dobás, a ZTE tartotta a lépést ellenfelével. A második negyedben sem játszott ijedt nyuszi módjára a hazaiak, sokan meglepetést szimatoltak, de a nagyszünet után a vasi együttes állva hagyta a ZTE-t. A hazaiak 5 percen át nem szereztek pontot, míg az ellenfél rendre betalált. A 3. negyedben iskolajátékot mutatott be a Körmend, a ZTE játéka teljesen szétesett, mutatja a 8 megszerzett pont. A befejező negyedben visszavet a tempóból a vendégcsapat, mindkét oldalon a csereék jutottak szóhoz, de ez arra volt elég, hogy a ZTE elkerülje a megalázó vereséget. A kék-fehérek így továbbra is nyeretlenek a bajnokságban.
Vélemények:
Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben rossz dobószázalékunk ellenére tartottuk a lépést a Körmenddel. A nagyszünet után ötperces rövidzárlatunkat maximálisan kihasználták a vendégek. Az új légióssal nagyjából elégedet voltam.
Vertetics Ádám, a ZTE játékosa: - Csalódott vagyok, szorosabb mérkőzésre számítottam. A 3. negyedben ment el végleg a mérkőzés.
Kinter György, a ZTE játékosa: - Két negyeden át jól játszottunk. A harmadikban védekezésbeli hibáinkat könyörtelenül kihasználták a vasiak.

www.zalasport.hu