2011. július 7., csütörtök

Zala megyei programok a hétvégére

Fogathajtó verseny Szombaton 13 órakor kezdődik a hatodik fogathajtó verseny a résztvevők falubeli felvonulásával Szentkozmadombján.
Ezt akadályhajtás, szlovén dragonyosok bemutatója, vadászhajtás követi. Táncegyüttesek fellépése is szerepel még az estig tartó programban. A hagyományos tombola fődíja ezúttal egy fekete-fehér westerncsikó lesz.
Vasárnap 13 órától ugyanitt tartják az orokláni lovas nap keretében a C kategóriás díjugrató versenyt.

Öreg traktorok találkozója Öreg és saját építésű traktorok országos találkozóját tartják szombaton délelőtt 10 órától Csáfordon. 
ZeneSzombaton este nyolc órától Zalaegerszegen, a Robinson music pub és étteremben Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor mutatja be latin zenei műsorát.
Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központ előtti téren péntek este hét órától a Feszültség, az Old Mix Kartell és a Kocsmazaj lép színpadra.
Zalakaroson szombaton este fél nyolctól a Fiesta játszik.

Fesztivál Mulatságra várják a megyeszékhely olai városrészének lakóit szombaton délután. A bisztró mögötti területen három órakor kezdődik a rendezvény: játszóház, légvár, póni lovaglás, főzési bemutató, borverseny. A zenés programok öt órakor kezdődnek a Zalabrass fúvósegyüttes felléptével, amit a Vajda József és a Nefelejecs Népdalkör, valamint a Tini Girls moderntánc és a Keleti Szellők hastánc produkciója követ.

Koncert Czvik Ildikó cselló- és Kiss Zsolt orgonaművész ad koncertet szombaton 19 órától a németfalui Magyarok Nagyasszonya templomban.

Nagylengyeli kavalkád
Kézműves kirakodóvásárral kezdődik szombaton 10 órakor az első nagylengyeli kavalkád. A rendezvény 11 órai ünnepélyes megnyitása után lehet megtekinteni a faluházban az olajipari múzeum kiállítását. Délután két órától kulturális program szórakoztatja a nagyérdeműt, fellép egyebek mellett a Kutyakölykök.

Gitárest Zalaegerszegen, a kertvárosi Pagoda udvarban szombaton 18.30-kor kezdődik Lukács Sándor gitárestje, billentyűn közreműködik Hóbor László.

Latin napok Zalakaroson pénteken 14 órakor kezdődik a Copacabana Caros elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében pénteken és szombaton délutánonként a helyi gyógyfürdőn, valamint a Dísz és a Gyógyfürdő tereken latin táncokkal, salsapartival, koktélshow-val, karneváli felvonulással, vízifocival és Colita rekordkísérlettel várják majd az érdeklődőket.

Előadás A nagykanizsai Magyar Plakát Házban pénteken 14 órakor konferenciát tartanak, melyen helyi előadók mellett Deutsch Tamás, az Európa Parlament képviselője beszél a közvetlenül lehívható európai uniós forrásokról.

Falunap Zalaújlakon szombaton délután egy órakor szentmisével kezdődik a falunap, mely során kulturális bemutatókkal, vetélkedőkkel, finom vacsorával és bállal várják az érdeklődőket.


Open Smile Jam fesztivál Völgyifaluban e hét végén rendezik meg az Open Smile Jam fesztivált, amelynek keretében két tucat zenekar lép színpadra. A program már csütörtökön megkezdődött, pénteken mások mellett a magyar Nils és Fish, valamint a horvát Hladno Pivo ad koncertet. Szombaton a legismertebb szlovén zenekarok közé tartozó Elvis Jackson lesz a fő produkció, és a zalai tagok alkotta Kocsmazaj is játszik. Vasárnap 12 órától D.J.-program zárja a rendezvényt.

Falunap Kerkateskándon Kerkateskándon szombaton tartják a falunapot, mely reggel hat órakor horgászversennyel kezdődik. Délelőtt főzőverseny, kézműves foglalkozás és játszóház várja az érdeklődőket. A nap során lesz íjászat, légpuskalövészet, illetve solymászbemutató is. Fellépnek továbbá hastáncosok, délután öt órától a helyi labdarúgócsapat a Máhomfa együttesével mérkőzik, este pedig bál zárja a programot.

Fehér Jani emléknap Szlovéniában vasárnap délután öt órai kezdettel rendezik meg a település híres szülötte, az opera- és operetténekes Fehér Jani emléknapját. A műsor keretében Ecsedi Erzsébet, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze mutatja be az Én, Shirley című monológját.

Folklórtalálkozó Alsópáhokon a sportcentrumban rendeznek nemzetközi népzenei találkozót szombaton. A folklór helyi képviselői zalai és vajdasági településekről érkező társegyütteseket látnak vendégül, a fellépők műsora 18 órakor kezdődik.

Zöld Zala roadshow Keszthelyen a Balaton-parti zenepavilon mellett rendez színes környezetvédelmi napot vasárnap 14 órától a Zaláért Egyesület. A műsoros, vetélkedős programra a civil szervezet EU-s pályázattal támogatott zöld Zala kampánysorozatának részeként kerül sor.

www.zalaihirlap.hu