2011. október 7., péntek

Zalai programajánló a hideg hétvégére

Szüreti fesztiválok
Szombaton 14 órakor a körforgalomnál emelt Csodaszarvas életfa alkotás avatásával kezdődik Egerszeg andráshidai városrészének szüreti parádéja.
Szombaton 10 órától tartják Becsvölgyén a VI. Göcsej szüreti fesztivált és vásárt.
Szombaton 14 órától Nagyrécsén tartanak szüreti vígságot. A felvonulás után hébérszívó verseny is lesz.
Szombaton a Kanizsához tartozó palini városrészben a 13 órakor kezdődő rendezvényen a sportpályától indul a szüreti menet.
Beleznán szombaton 14 órától a Labdarózsa Tánccsoport részvételével indul a menet a kultúrháztól.

Könyvtári napok

Zalaegerszegen, a megyei könyvtárban a könyves vasárnap programja 9 órakor kezdődik, fellép a Kis Hétrét is. A városi könyvtárban a könyves vasárnapon játszóház, mesedélelőtt lesz. Az Apáczai ÁMK-ban vasárnap 14 órakor Figura Ede gyermekműsora kezdődik.
Gelsén 14 órától lesz könyves vasárnap.
Hévízen, a könyvtárban pénteken 19 órakor Deákné Bancsó Katalin szakíró tart előadást a gyermekek fejlesztéséről. Szombaton 14.30-tól kézműves foglalkozás, 17 órakor író-olvasó találkozó lesz Vadas Zsuzsával, a Nők Lapja újságírójával, vasárnap 15 órakor Fábián Janka íróval.
Hottón szombaton 16 órától a helyi néprajzi gyűjtemény bemutatása, Balogh Mihály fafaragó művész műtermének látogatása szerepel a programban.
Káváson pénteken 16 órától az Arany Sólyom Történelmi Íjászegyesület tart rendhagyó órát.
Lentiben, a városi könyvtárban vasárnap 10 órától a családokat invitálják játékra, 11 órától a helyi Napvirág bábcsoportja ad műsort.
Könyves vasárnapot szervez október 9-én Keszthelyen, a Fejér György Városi Könyvtár is, a 10-16 óra közti rendezvényen a Keszthely és Környéke, a ZalA-KAR, illetve a Pacsa és Térsége társulás települései is bemutatkoznak, miként több intézmény is. 10 órakor véradás kezdődik, 15 órától a Lifejune együttes zenél.
Letenyén kézműves foglalkozást tartanak a könyves vasárnapon 14 órától.
Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban 14 órakor kezdődik a könyves vasárnap az Új szolgáltatások a Tudás szolgálatában című avatási rendezvénnyel.
Zalakaroson és Zalalövőn 14, illetve 10 órától lesz könyves vasárnap.

Koncertek

Zalaegerszegen, a Besenyei Kávéházban Domján Róbert pénteken 20 órától, a Club Grabowsky-ban a Prosectura és a Gereblye 21 órától ad koncertet. A Havanna Jazz Cafeban szombaton 21 órától Takács Eszter és Lukács Sándor, a Keresztury ÁMK-ban szombaton 19 órától a Rómeó Vérzik, a Deep Inside és a Hátsó Ajtó, a Reininghaus Sörözőben pénteken 20 órától az Acoustic Blues Duó zenél.
Nagykanizsán, az NTE Sportcsarnokban pénteken 17.30-tól a Kárpátia, az Ossian, a Lord és a Stratégia játszik, a Kanizsa Plazában szombaton 18.30-tól a Children Of Distance.

Péntektől jazz- és világzenei fesztivál

Pénteken 19 órától a Tárkány Művek koncertjével indul az idei kanizsai Jazz- és Világzenei Fesztivál a HSMK-ban. A két napos programon az ifjú tehetségek mellett a jazz mesterei is fellépnek, úgy mint a Magyar Jazz Quartett tagjai, Szakcsi Lakatos Béla, Vasvári Pál, Csepregi Gyula és Kőszegi Imre.Szombaton a közönség megismerkedhet az East Gypsy Band muzsikájával, s újra a dél-zalai város vendége lesz Tony Lakatos, aki ezúttal Snétberger Ferenc gitárművésszel alkot duót.

Gesztenyés nap, már harmadszor

Szombaton immár harmadik alkalommal rendezik meg Galambokon a gesztenyés napot. Az iskola udvarán főzőversennyel indul a program, majd a gesztenyés sütemények értékelése, zsűrizése várható. A délután során kulturális bemutatókkal szórakoztatják az egybegyűlteket, valamint kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.


www.zalaihirlap.hu