2011. július 13., szerda

Közeleg a rajt

A hét végén elkezdődik az új szezon a labdarúgó NB I-ben. A ZTE FC a szombati, diósgyőri vendégszereplés előtt ma 18 órakor tartja a főpróbát, amikor az NB II-es újonc Sopront fogadja a stadionban.


Az egerszegi kék-fehérek keretében még mindig elég nagy a mozgás.

- Nánási Balázs, Barna Zsolt, Vittman Ádám és Marko Milosavljevic Tatabányán volt néhány napot, de a klubok nem tudtak megegyezni, így visszajöttek - mondta el Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. - Úgy döntöttünk, hogy Nánási marad az első csapatunk keretében; Barna, Vittman és a Sopronban kölcsönjátékosként szerepelt Polareczki Roland pedig már újabb próbajátékon van: a szlovén élvonalban szereplő Lendva érdeklődik irántuk, s majd meglátjuk, mi lesz a dolog vége. Mindenképpen azt szeretnénk, ha ezek a játékosok déli szomszédunknál, vagy itthon a legjobbak közt, de legrosszabb esetben is a második vonalban folyamatos játéklehetőséget kapnának, s ezt követően visszatérnének az első csapatunk keretéhez. A szakmai stáb még Kovács Gábor szerződtetését javasolta, s a balatonfürediekkel folynak is a tárgyalások.

A szerdai mérkőzés amolyan főpróba lesz, de még sok minden változhat a hét végéig, hiszen néhány játékosnak még nem érkeztek meg az okmányai, s így nem biztos, hogy minden új légiós pályára léphet majd a Zetében.

- A klub részéről készen állunk a papírokkal, de amíg a nemzetközi játékengedélyek nem érkeznek meg, addig nem tudunk érdemben lépni - kesergett Németh Ottó technikai vezető. - Az érintett klubokat már többször is felszólítottuk, de eddig nem értünk el sok sikert... Roguy Meyé ügyében talán a napokban lépnek a törökök, bár ígéretet már korábban is sokat kaptunk. Sajnos Sherif El-Sadek, Aleksander Stanisavljevic és Bujor Vlad Alin engedélye is hiányzik. Safet Jahic, Radenko Bulatovic és Manuek Hervas viszont már játszhat, ha Csank János számol velük.

Csütörtökön 17 órakor az Arany Bárányban szurkolói ankétot rendez a ZTE FC. Nagy Ferenc elmondta: az új játékosok közül többen is ott lesznek a programon, s a szakmai stáb mellett természetesen a klub vezetői is válaszolnak majd a jelenlévők kérdéseire. A rendezvényen mutatják be a csapat új szerelését is.

http://www.zalaihirlap.hu/